Omgeving

De T-berg ligt midden in het Goois Natuurreservaat, direct langs wandel- en fietspaden en de Tafelberg- en Blaricumerheide, Crailose Bos en Bikbergen. Zo kunt u een wandeling of fietstocht fijn combineren met een bezoek aan ons theehuis.

Het Goois Natuurreservaat

Op de website van het Goois Natuurreservaat www.gnr.nl vindt u alle informatie over de omgeving, met wandel- en fietsroutes, kaarten, agenda, foto's enz.

logo GNRWat maakt het Gooi zo geliefd als omgeving? Waarom kun je hier nog vrij over de heide of door het bos van dorp naar dorp? Het is te danken aan de oprichting van de Stichting Gooisch Natuurreservaat in 1932 met als doel: “de instandhouding van het natuurschoon in het Gooi, door verkrijging van aldaar gelegen terreinen, ten einde deze ten eeuwigen dage ongeschonden als natuurreservaat te behouden en aan bezoekers, door vrije toegang tot die terreinen, het genot van dat natuurschoon te verzekeren”. Inmiddels beslaat het natuurreservaat bijna 28 vierkante kilometer met bossen, heidevelden, vennen, landgoederen en engen.

Wandelingen van de T-berg

Vanaf ons theehuis zijn 4 wandelingen uitgezet, 2 korte (3 km) en 2 langere (7 km).
Wandelingen van de T-berg

Aan ons pand hangt een kaart waarop de 4 wandelingen zijn aangegeven. Een minigidsje met de wandelingen is verkrijgbaar in het theehuis en bij het Goois Natuur Reservaat. Een printversie van de routes kunt u hier downloaden.

 

Waar vindt u ons?

Parkeren
Komt u met de auto, dan kunt u parkeren direct naast de T-berg, op de parkeerplaatsen aan de Oud Blaricummerweg.